Midtmors parasport gruppebillede

Midtmors Parasport er blevet indstillet til Danskernes Idrætspris. ❤️ Tænk at nogle derude har indstillet Mathias’ og Peters ide med Parasport i Midtmors Sport. Det er et kæmpe skulderklap til de to herrer og alle omkring Parasport.

Vi er så glade og stolte over at de valgte at kontakte os, da de skulle finde et sted at starte Parasport. Og så er det simpelthen for fedt at se børn med motoriske udfordringer, nærmest køre ræs på parkeringspladsen fordi de ikke kan vente med at komme ind i hallen til de andre – dét er en følelse man ikke kan beskrive, det skal ses.

 

Læs interviewet her:

“Hvad er Midtmors Parasport?
Midtmors Parasport er et initiativ som er blevet stablet sammen for at give de børn der har nogle forskellige udfordringer og handicaps, muligheden for at deltage på lige vilkår med andre børn i det her sociale samvær man får når man har idræt.

Og hvad er det for nogle idrætsaktiviteter i så laver i Midtmors Parasport?
Jamen det er mange forskellige… der er sanse lege, boldlege, bordtennis hvor vi lige har fået fremstillet nogle specielle bander så de kan holde boldene på bordene. Vi laver racerunning hvor vi har fået tildelt 2 RaceRunnere fra Morsø Kommune og eSport er på planen og kalenderen fremadrettet, sammen med PlayStation spil osv., så der er mange forskellige. Man prøver at tilpasse sig så meget…

Hvor mange aktive er I lige nu i Midtmors Parasport?
Jamen vi var oprindeligt 8 på kortet over deltagere, men så sent som i sidste uge fik jeg faktisk en besked fra en familie i Højslev som er 45 km fra Midtmors Parasport. De har en 8-årig pige der gerne vil være med, og hun er selvfølgelig hjerteligt velkommen, og det har hun også fået besked på. Så vi ser frem til at der kommer endnu flere langvejs fra.

Det lyder til at I har fundet noget som der mangler mange steder, mange steder. Hvilken forskel synes du jeres initiativ gør?
Jamen jeg står selv som en far til søn der er handicappet, og han er 8 år gammel. Da han nåede 6 årsalderen, så begyndte han ligesom og have interesse for at blive integreret socialt med de klassekammerater og nabobørn der nu var. Og det manglede ligesom. For de andre går til fodbold, og der er ligesom ikke plads til en el-kørestol på en fodboldbane. Så jeg fik ideen og tog fat i den anden der sidder i udviklingsgruppen, Peter, og så har vi egentlig lige så stille og rolig bare brainstormet os frem til hvad det skal være, og hvordan og hvorledes vi får det stablet på benene.

Hvad har det gjort af forskel for din søn, Mathias?
En kæmpe forskel… han er jo fantastisk glad for det første når han er til Parasport. Han beder jo os forældre om at holde os lidt i baggrunden, for at han bedre kan være en 8-årig dreng. Det giver ham den sociale følelse og det giver ham mest af alt også venskaber og det giver ham noget motion. Ikke nødvendigvis pulsen der kommer op på max, men de får sved på panden og skal også være aktive mens de er der. Så det er jo et helt nyt liv man giver til de børn et eller andet sted.

Nu er I jo så blevet indstillet til Danskernes idrætspris. Om I går hele vejen, det ved vi jo ikke endnu. Men HVIS nu Midtmors Parasport skulle gå hen at vinde Danskernes Idrætspris og første præmien på 100.000 kr. Mathias, hvad kan I så komme til at bruge sådan nogle penge til, tror du?
Jamen det vil jo helt sikkert blive noget i samme stil som det vi har gang i nu. Lige nu der kører vi med et hold fordi det har været forsøgsbasis. Vi vil da rigtig gerne, hvis der var mulighed for at kunne ansætte nogle folk og lave nogle flere hold, Ikke nødvendigvis for motorisk handicappede børn, men også for andre grupper som kunne gavne flertallet. Det ville være super, super godt.